Op welk moment vindt de geïndividualiseerde analyse voor de Microcurrent Frequencies plaats?

Afhankelijk van de stap in het respectievelijke Individualized Microcurrent Frequency (IMF)-programma voert het Healy-apparaat ofwel elke 10 seconden (real-time) een nieuwe frequentieanalyse uit, ofwel analyseert het apparaat drie frequenties tijdens de stappen, Resonance (uit een frequentieband) en Selection (uit een groep frequenties die zorgvuldig zijn geselecteerd door een expert). Daarna wordt de voortgang elke 10 seconden geanalyseerd tot 95% wordt bereikt voor de desbetreffende frequentie.