Sömndata är felaktiga.

Inga sömndata registreras
Sömnstatistiken i Healy Watch genereras baserat på handledens rörelser medan du sover. Det kan hända att du rör mycket på handleden när du sover, vilket kan leda till att enhetens sensor inte registrerar sömn och inga sömndata registreras.
Därför rekommenderar vi att du bär Healy Watch på din icke-dominanta hand när du sover. Bär den på vänster handled om du är högerhänt, och tvärtom.

Om sömntiden är kortare än 30 minuter kan det hända att enheten inte kan identifiera den och att inga sömndata därför registreras.

Om du bär Healy Watch för löst kan det leda till felaktiga sömnregistreringar. Vi rekommenderar att du bär den väl åtdragen när du sover för att undvika ofrivilliga rörelser. Även en för hårt åtdragen enhet kan dock leda till felaktig sömnregistrering.

Sömn på tunnelbanan, höghastighetståg, bussar och andra transportmedel kanske inte registreras korrekt på grund av rörelse eller acceleration.

Fel i sömndata
När du bär Healy Watch

När du är väldigt lugn, till exempel tittar på tv, använder en mobiltelefon eller läser en bok kan det hända att dina rörelser är små och förekommer sällan, och därför påminner om när du sover. Det kan leda till att enhetens sensor registrerar sömn och sömndata registreras.

Om du är vaken men inte omedelbart rör dig eller använder Healy Watch kan det hända att enheten inte avslutar sömnläget och felaktigt fortsätter att registrera sömndata.

När du inte bär Healy Watch

Enhetens sensor reagerar på ljus, inte på bioelektriska signaler. Den kan därmed inte skilja mellan levande varelser och föremål. När Healy Watch placeras på föremål, till exempel bord, handfat, soffor eller annat, registreras ljusförändringar likadant som om den vore på din handled. Därför kanske den registrerar att den sitter på handleden och felaktigt börjar registrera sömndata.

Fel i vakentimmar
Om du omedvetet rör dig mycket när du sover kan Healy Watch registrera att du är vaken och felaktigt öka antalet vakna timmar.

Om du är vaken men inte omedelbart rör dig eller använder Healy Watch kan det hända att enheten inte avslutar sömnläget och felaktigt minskar antalet vakna timmar.

Sömndata är lägre än den faktiska sömntiden
Det kan hända att du rör dig oroligt när du somnar. Därför kan tiden som registreras för när du somnar skilja sig från den faktiska tiden.

Det kan hända att du rör dig mycket när du vaknar. Därför kan tiden som registreras för när du vaknar skilja sig från den faktiska tiden.

Om du är vaken mitt i sovtiden eller rör dig oftare medan du sover kan Healy Watch registrera fler vakna timmar än vad som faktiskt stämmer.

På grund av möjligheter och begränsningar i algoritmövervakningen kan den totala sömntiden som registreras av Healy Watch skilja sig från hur du uppfattar den. En rimlig skillnad är ca 30 minuter.

Olika enheter registrerar olika andelar för sömnstadier. På grund av olika enheters varierande maskinvaruspecifikationer kan det finnas skillnader i insamlade sensordata som leder till skillnader i längd och förhållande för enskilda sömnskeden. Detta är normalt, fortsätt använda enheten som vanligt.