Søvndataene er feil.

Ingen søvndata er blitt registrert
Søvnstatistikken til Healy Watch genereres basert på håndleddets bevegelse under søvnen. Manglende eller feilaktig registrering kan skyldes at du beveger håndleddet mye under søvnen, noe som kan føre til at enhetens sensor ikke registrerer at du sover og dermed ikke registrer søvndata.
Det anbefales derfor å bruke Healy Watch på den ikke-dominerende hånden mens du sover. Hvis du er høyrehendt, kan du bruke den på venstre håndledd og omvendt.

Hvis søvntiden din er mindre enn 30 minutter, kan det hende at enheten ikke registrerer søvnen, og dermed heller ikke registrerer søvndata.

Hvis du fester Healy Watch-enheten for løst, kan det gi unøyaktig søvnregistrering. Det anbefales at du bruker den tettsittende mens du sover, for å unngå utilsiktede bevegelser. På en annen side risikerer du også unøyaktig søvnregistrering hvis du setter enheten på for stramt.

Videre vil eventuell søvn på T-baner, høyhastighetstog, busser eller andre transportmidler muligens ikke bli registrert riktig på grunn av bevegelsen eller akselerasjonen.

Feil i søvndataene
Bruk av Healy Watch

Når du befinner deg i en relativt rolig tilstand, for eksempel mens du ser på TV, bruker mobiltelefonen eller leser en bok, kan det hende at styrken og frekvensen på bevegelsene dine er nokså lav og derfor ligner på en søvntilstand. Dette kan føre til at enhetens sensor registrerer at du sover og dermed registrerer uriktige søvndata.

Hvis du er våken, men ikke umiddelbart beveger deg eller bruker Healy Watch-enheten, kan det hende at enheten forblir i søvnmodus og dermed feilaktig fortsetter å registrere søvndata.

Når du ikke bruker Healy Watch

Sensoren i enheten reagerer på lys, ikke på bioelektriske signaler. Den kan derfor ikke skille mellom levende vesener og gjenstander. Når Healy Watch-enheten plasseres på gjenstander som bord, servanter, sofaer osv., registrerer den endringer i belysningsstyrken som kan forveksles med å ha den på håndleddet. Det kan derfor hende at enheten registrerer at den bæres på håndleddet og feilaktig begynne å registrere søvndata.

Feil i data for våken tilstand
Hvis du ubevisst snur deg mens du sover, kan det hende at Healy Watch-enheten registrerer deg som våken og feilaktig øker antallet våkne timer.

Hvis du er våken, men ikke umiddelbart beveger eller bruker Healy Watch-enheten, kan det hende at enheten forblir i søvnmodus og dermed feilaktig reduserer antallet våkne timer.

Søvndataene viser mindre enn den faktiske søvntiden
Det kan hende at du er rastløs mens du sovner. Derfor kan den registrerte søvntiden avvike fra den faktiske.

Det kan også hende at du beveger deg mye i perioden før du våkner. Derfor kan den registrerte tiden som du våkner avvike fra den faktiske.

Hvis du våkner midt på natten eller snur deg oftere mens du sover, kan det hende at Healy Watch-enheten registrerer flere våkne timer enn det faktisk var.

På grunn av mulighetene og begrensningene forbundet med algoritmeovervåking, kan den totale søvnperioden som registreres av Healy Watch-enheten avvike fra den tiden du har oppfattet. Det er en rimelig forskjell på omtrent 30 minutter.

Ulike enheter registrerer forskjellige andeler med søvnstadier. På grunn av de forskjellige maskinvarespesifikasjonene til forskjellige enheter, kan det være forskjeller i sensordataene som samles inn som fører til forskjeller i varigheten og forholdet mellom de individuelle vitenskapelige søvntilstandene. Dette er et normalt fenomen. Bruk enheten som vanlig.