Hvorfor er det nødvendig å aktivere GPS/posisjonsdeling for Healy-enheten min for Bluetooth-tilkobling når andre enheter ikke trenger det?

Dette er tilfellet med Android versjon 6.0 og høyere. Det finnes to forskjellige typer Bluetooth-tilkoblinger: Standard Bluetooth og lavenergi Bluetooth (BLE). Hovedforskjellen mellom disse to er at BLE har et betydelig lavere energiforbruk enn standard Bluetooth. Noen enheter og apper for forskjellige bruksområder (mange wearables) trenger BLE for å muliggjøre bruk over lengre tid. Enheter som de fleste hodetelefoner, trådløst tastatur og mus, etc. bruker vanligvis standard Bluetooth, da strømforbruket deres vanligvis ikke er like stort som Healys. For å kunne koble til Bluetooth Low Energy må funksjonen GPS/posisjonsdeling være slått på.