Varför behöver min Healy ha GPS/platsdelning aktiverat för Bluetooth-anslutning, när andra enheter inte behöver det?

Detta gäller för Android version 6.0 och senare. Det finns två olika typer av Bluetoothanslutningar: Standard-Bluetooth och Bluetooth Low Energy (BLE). Den största skillnaden mellan dem är att BLE förbrukar väsentligt mindre ström än standard-Bluetooth. Vissa enheter och appar för olika användningar (många som används i kroppsnära teknik) behöver BLE så att du kan använda dem längre än med standard-Bluetooth. Enheter såsom de flesta hörlurar, trådlösa tangentbord, möss etc. använder oftast standard-Bluetooth och eftersom deras energiförbrukning är oftast inte är lika intensiv som den hos en Healy. För att kunna ansluta till Bluetooth Low Energy måste GPS/platsdelning vara aktiverat.